Οι Ταυτότητες


Μια ιστορική αναδρομή στο θέμα των ταυτοτήτων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελεί πηγή γνώσης για την ιστορία του τόπου μας. 
Η ταυτότητα με την παραδοσιακή μορφή που προσδιόριζε τα ατομικά στοιχεία του κατόχου της, στη μακρόχρονη πορεία της, υπέστη διάφορες αλλαγές, ως έντυπο και πέρασε μέσα από μια εξελικτική διαδρομή μέχρι να πάρει τη σημερινή μορφή της.
Έντυπα χάρτινα δίπτυχα, τρίπτυχα και έντυπα διπλής όψεως πλαστικοποιημένα, αποτελούσαν τα δελτία ταυτότητας της μεταπολεμικής Ελλάδας, πάνω στα οποία αναγράφονταν τα προσωπικά στοιχεία των κατόχων τους.



Η αναγραφή της ημερομηνίας γέννησης, το ονοματεπώνυμο, τα ονόματα γονέων, ο τόπος καταγωγής, το επάγγελμα, η εθνικότητα, το θρήσκευμα, ο γενικός αριθμός, η εκδοτική αρχή, μια φωτογραφία για την ταυτοποίηση των χαρακτηριστικών του προσώπου και ένα δακτυλικό αποτύπωμα για την σύγκριση και αναγνώριση ατόμων ήταν συνήθως τα βασικά στοιχεία ενός δελτίου ταυτότητας.



Παρακάτω γίνεται μια αναφορά και μια καταγραφή στην ιστορική εξέλιξη των ταυτοτήτων, ως «δελτίο - έντυπο» μέσα από μια συλλογή παλαιότερου τύπου ταυτοτήτων, των οποίων κάτοχοι στην πλειονότητά τους ήταν Βαλτσινιώτες.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου